149.210,00 kn of 800.000,00 kn raised

Projekt Stenjevec

Projekt Stenjevec

Unazad 5 godina potrebe na terenu pokazivale su potrebu za pokretanjem resocijalizacijskog programa.
U sklopu njega 2015. otvorena je stambena kuća na području Zagreba (Gračani) kroz koju se pruža stambeni smještaj za osobe koje se po završetku rehabilitacije i uključuju u resocijalizaciju.

Kuća u Gračanima trenutno smješta 7 osoba koje su završile rehabilitacijski proces. Uz smještaj, korisnicima je omogućeno zaposlenje u našoj Zadruzi Pontes salutis te im nastojimo pružiti podršku i savjetovanje tijekom njihove prilagodbe u širu društvenu zajednicu.

Iako smo na početku ovako velikog i zahtijevnog projekta ubiremo i prve rezultate, a i pogreške počinjene koje nastojimo popraviti.

Paralelno se primjećuje da se smanjuje broj osoba koje naglo prekidaju rehabilitaciju te je sve više onih koji žele nastaviti rehabilitacijski put do kraja kako bi se uključili u resocijalizacijski program te se pokazala potreba za otvaranjem još jedne stambene kuće u Zagrebu.

Iz gore navedenog razloga, Zajednica Cenacolo je od Vrhbosanske nadbiskupije dobila na korištenje sa mogućnošću otkupa stambenu kuću na području Stenjevca. Kuća se dijeli na 3 kata, što je idealno za provođenje 3 važne funkcije. Osim funkcije stambenog smještaja mladih koji završavaju rehabilitaciju te ulaze u proces resocijalizacije, kuća u Stenjevcu trebala bi zadovoljiti još dvije potrebe, a to su: potreba za osiguravanjem prostornih kapaciteta za održavanje Grupe podrške roditelja osoba u programu Zajednice, te potreba za otvaranjem Info centra Cenacolo na području grada Zagreba.

Projekt je velik i zahtjevan, ali po Vašoj dobroti, dragi Prijatelji, i po Božjoj Providnosti do sada smo uspjeli učiniti već mnogo. Za sada smo promijenili stolariju, obnovili krov i fasadu. Prostorije namjenjene za Grupe podrške roditeljima su isto tako obnovljene i spremne za korištenje. Ostaje nam još urediti stambeni dio namjenjen dečkima u resocijalizaciji te kompletnu kuću opremiti namješatajem. Tako i dalje svaka vaša pomoć nam je dobro došla. Hvala!

Naš i Vaš napredak možete vidjeti na priloženim fotografijama

 

kn
Personal Info

In order to make an offline donation we ask that you please follow these instructions:

  1. Make a check payable to "Alone Ngo"
  2. On the memo line of the check, please indicate that the donation is for "Alone Ngo"
  3. Please mail your check to:

    Alone Ngo
    111 Not A Real St.
    Anytown, CA 12345

All contributions will be gratefully acknowledged and are tax deductible.

Donation Total: 12,00 kn

Želite pomoći u realizaciji ovog projekta? Izaberite način doniranja.

Paypal
Kreditne/debitne kartice