0 kn of 1,00 kn raised

Projekt Info centar – Pula

Projekt Info centar – Pula

Naš Info centar, u tišini i unatoč teškoj situaciji, polako napreduje. Svi zidovi su završeni, počeli smo postavljati podove. Sanitarni čvor je obložen knaufom. Drvenarija (prozori i vrata) je gotova i čeka završetak podova da bi ju postavili. Za kuhinju nam je jedan dobročinitelj napravio kamenu radnu plohu za što mu se od srca zahvaljujemo, a ormariće i police će nam napraviti jedan roditelj, što bi mi bez naših roditelja. Trenutno još moramo još kupiti i postaviti pločice.

Našim prijateljima i dobročiniteljima se još jednom od srca zahvaljujemo na podršci i molitvi, sve nam to puno znači.

Zahvaljujući našim dobrim fratrima, fra Leopoldu Mičiću i fra Gabrijelu Škiboli, Zajednica Cenacolo je za potrebe Info centra dobila na korištenje jedan prostor od stotinjak kvadrata u župnoj crkvi Svetog Antuna u Puli.

Prostor je bio u jako derutnom stanju te je bilo je potrebno obnoviti baš sve. Činilo nam se to kao nemoguća misija. Budući da nas je to podsjetilo na same početke Zajednice Cenacolo, poželjeli smo da nas na ulaznim vratima te ruševne prostorije dočeka kip Gospe od suza, isti onakav kakav je dočekao Majku Elviru na ulaznim vratima prve kuće u Saluzzu. I baš na blagdan Gospe od suza, 31. kolovoza, jedan župljanin nam je poklonio, vlastitim rukama isklesan, baš takav kip Gospe od suza. Kip smo postavili iznad vrata budućeg Info centra, kojeg je 24. rujna 2017. godine blagoslovio naš don Ivan Filipović.

Mnogi župljani prepoznali su u našoj Zajednici svjetlo nade, pa već mjesecima vrijedno rade i  volontiraju na osposobljavanju ovog prostora kako bi Zajednica Cenacolo došla i u naš grad. Uz pomoć naših dobročinitelja, već smo napravili mnogo. Uređeni su zidovi, strop, uvedene su električne i vodovodne instalacije, izolirani su podovi i u izradi je drvenarija. Još nas čeka dosta posla, a želja nam je otvoriti Info centar Pula na blagdan Svetog Ante 2020.g.

 

Ovaj prostor koristiti će se za davanje informacija o načinu ulaska mladih u program Zajednice Cenacolo, za održavanje kolokvija za roditelje s ovog područja, za susrete Franjevačke mladeži, probe zbora, te ostale potrebe mladih u ovoj župi. Kako bi rekao naš fra Leopold, ne ulažemo u zidove nego u mlade izgubljene živote.

12,00 kn
Personal Info

In order to make an offline donation we ask that you please follow these instructions:

  1. Make a check payable to "Alone Ngo"
  2. On the memo line of the check, please indicate that the donation is for "Alone Ngo"
  3. Please mail your check to:

    Alone Ngo
    111 Not A Real St.
    Anytown, CA 12345

All contributions will be gratefully acknowledged and are tax deductible.

Donation Total: 12,00 kn

Želite pomoći u realizaciji ovog projekta? Izaberite način doniranja.

Paypal
Kreditne/debitne kartice